Mathilde Bos schrijft over verpleegkunde

en seksuele intimidatie in de zorg

Boek cadeau: 'Seksuele intimidatie in de zorg'

Mathilde Bos haar boek Seksuele Intimidatie in de Zorg wordt via deze website gratis aangeboden als pdf!

Dit boek is een handige gids om seksuele intimidatie te herkennen en aan te pakken. Voor andere vormen van ongewenst gedrag is het overigens ook heel bruikbaar.

Tekst van de boekomslag:

"Seksuele intimidatie komt op iedere werkplek voor. Dus ook in de gezondheidszorg! Vaak zijn het collega's of leidinggevenden die over de schreef gaan, maar verpleegkundigen blijken ook last te hebben van ongewenst gedrag van patienten. Een lastige situatie, want je wordt wel geacht goede zorg te verlenen.
Wat kun je eraan doen als een patient jouw grenzen overschrijdt? Wat moet je vooral niet doen? Dit boek geeft je achtergrondinformatie en praktische tips. Waarom intimideert een patient eigenlijk? Hoe kun je iemand effectief op zijn gedrag aanspreken? Wat doe je als het gedrag desondanks niet stopt? En hoe creeer je veiligheid binnen een team?

Seksuele intimidatie in de zorg is bedoeld om je weerbaarder te maken tegen ongewenst gedrag en daarom een aanrader voor iedere werker in de gezondheidszorg.

In de serie Verpleegkunde Praktijk worden aan de hand van verhalen van verpleegkundigen actuele onderwerpen behandeld waarmee je als verpleegkundige in je dagelijks werk geconfronteerd wordt. Deskundigen zorgen voor achtergrondinformatie en praktische tips. De serie is een uitgave van het vakblad Verpleegkunde Nieuws."

Download het boek (1Mb pdf)